با افزایش دما این نقطه افزایش مییابد یعنی نیاز به اکسیزن بیشتر میشود.
O2 را فقط باید به یک میزان پایین بیاوریم.
CO2 را فقط باید به یک میزان بالا ببریم.
CO2 تولیدی که افزایش آن باعث میشود میزان تنفس کاهش بیابد.
O2 مصرفی که افزایش آن باعث میشود میزان تنفس بیشتر شود.
CO2 زیر نقطه بحرانی برای ما و کیفیت محصول مهم است.
هر محصول برای خود دارای سرعت تنفس متفاوت است.
Range تنفس براساس:
- میزان CO2 تولید شده توسط یک کیلوگرم یا گرم و یا هر واحد از وزن تازه در هر ساعت یا دقیقه یا ثانیه.
- میزان O2 مصرف شده توسط یک کیلوگرم یا گرم و یا هر واحد از وزن تازه در هر ساعت یا دقیقه یا ثانیه.
- میزان کالری تولید شده توسط یک کیلوگرم یا گرم و یا هر واحد از وزن تازه در هر ساعت یا دقیقه یا ثانیه.
تقسیمبندی محصولات بر اساس شدت تنفس :
تنفس |
درجه |
محصولات |
تنفس حداقل |
10-5 |
سیب- انگور- مرکبات- کیوی- پیاز- سیب زمینی شیرین- سیب زمینی- سیر |
تنفس متوسط |
20-10 |
هستهدارها- پیازها و غدههای نابالغ – موز – انجیر – شلیل – کلم پیچ – هویچ – فلفلدلمهای |
تنفس زیاد |
40-20 |
میوههای ریز- آووکادو- کلمگل – لوبیا پهن- توتفرنگی – تمشک |
تنفس خیلی زیاد |
60-40 |
گلهای شاخه بریده – اندامهای سبز مانند لوبیا سبز – کلمتکمهای- کلمبروکلی- آسپاراگوس |
نکته: شدت تنفس در ارقام مختلف متفاوت است و تغذیه هم موثر میباشد.
نکته: با رسیدن میوه شدت تنفس کاهش مییابد.
هورمون اتیلن
- مولکول طبیعی ساده
- گازی شکل
- هورمون طبیعی گیاهی
- ترکیب شیمیایی بسیار مهم
فواید اتیلن
- باعث تسریع رسیدن
- باعث ریزش میشود