آناناس یك محصول نافرازگرا است. شاخص رسیدگی آن تغییر رنگ پوست میوه از سبز به زرد است. درجه رسیدگی كه در آن میوه برداشت میشود به نوع مصرف بستگی دارد. برای تازهخوری درجه رسیدگی بسته به نوع حمل و نقل و فاصله تا بازار نیز دارد. به عنوان یك قاعده كلی وقتی ردیف پایین میوهچهها شروع به زرد شدن كرد برداشت برای تازهخوری آغاز میشود. میوههای برداشت شده قبل ازاین مرحله نمیرسند و شیرینی مناسب را ندارند. برای كمپوتسازی شاخص رسیدگی آن این است كه 50% میوهها از ردیف پایین شروع به تغییر رنگ نمایند. آناناس بعد از برداشت باید سریعاً سرد شود و نگهداری آن باید در محلی با دمای 8 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90-85% صورت بگیرد. دمای نگهداری میوههای كمتر رسیده 55–50 درجه فارنهایت و برای میوههای رسیده 45 درجه فارنهایت است. میوهها در دمای زیر 45 درجه فارنهایت سرمازده میشوند.
ارقام آناناس
- Cayenne: بذر نمیدهد و مهمترین رقم است. میوههای درشت دارد و وزن میوه4-3/1 كیلوگرم است. رنگ نارنجی نزدیك به قرمز دارد و رنگ گوشت زرد كمرنگ تا زرد طلایی است و میوه استوانهای. بیشتر برای فرآوری استفاده میشود. اسیدیته بالایی دارد. پوست نازك كه به آسانى صدمه میبیند و برای تازهخوری استفاده نمیشود.
- Queen:به آن ملكه هم میگویند. از گروه آناناسها با برگهای كوتاه، پرتیغ و به رنگ سبز كم رنگ است. عطر و طعم آن عالی است و وزن میوه آن كمتر از 3/1 كیلوگرم است. میوه كمی حالت خاردار دارد و استوانهای شكل است. رنگ پوست میوه زرد پررنگ و رنگ گوشت آن زرد طلایی است. عمدتاً برای فرآوری بكار میرود.
- Spanish:دومین رقم تجاری بعد از Cayenne است و معروف به Red Spanish است و بیشتر در اروپا كاشته میشود. برای تازهخوری مناسب است. خاصیت تولید slip بالایی دارد. رنگ میوههای آن زرد كمرنگ است و وزن میوه آن 900 گرم تا 8/1 كیلوگرم است.
- Abacacsy:دارای برگهای طویل تیغدار صورتی رنگ است. وزن میوه در حدود 5/1 كیلوگرم است. پوست میوه قرمز خیلى كمرنگ و گوشت سفید رنگ دارد.از نظر طعم بسیار مطلوب است. ولی برای كنسرو و صادرات نامرغوب و فقط برای مصرف تازه خوری مناسب است.
داشتن تاجهاي متعدد در آناناس يك صفت نامطلوب است. ميوههاي درشت، داراي گوشت زرد و تاج كمتر مطلوبترين آناناس است و اگر گوشت سفت باشد بهتر است.
- << قبلی
- بعدی